Ehliyet Almak İçin Lise Mezunu Olmak Şart Mı?

Ehliyet Almak İçin Lise Mezunu Olmak Şart Mı?

 

Ehliyet almadan önce aklınızda soru işaretleri olabilir. Lise mezunu olamayabilirsiniz. Ve bu durumda ehliyet alma konusunda endişeleriniz olabilir? Peki bu endişeleriniz de haklı mısınız? Ehliyet almak için lise mezunu olmak şart mı?

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 76. Maddesine göre ehliyet alabilmek için ilkokul mezunu olmak şart. Sizden lise mezunu olma şartı kesinlikle aranmıyor. Birçok kişinin aklında yer edinen bu soru aslında kesin bir dille belirtilmiş. Ancak yine de aklında soru işareti kalan kişiler için gerekli açıklamalar yapılmıştır.

Ehliyet Almak İçin Lise yada İlkokul Diploması Şart Mı?

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 76. Maddesinde yer alan bu unsur neticesin de eğer siz de ilkokul mezunu iseniz ehliyet alabilirsiniz. Ehliyet almadan önce sizden istenilen belgelerde ilkokul yada lise diploması gibi belgeler istemektedir. Dilerseniz ilkokul dilerseniz lise diplomanızı verebilirsiniz. Bu belge, trafik kurallarını anlayabilecek düzeyde olduğunuzu, tabela ve levhaları anlayabilecek okuma yazma bilginizin olduğu konusundaki bir nevi ispat belgesidir. Bu yüzden sizden istenilen belgelerden biri olan bu belgeyi kurs yetkililerine teslim etmeyi unutmayınız.  Ehliyet almak için lise mezunu mu olmak gerek? Sorusunun yanıtını aradık. Peki ehliyet alırken genel olarak istenen kesin belgeler nelerdir?

Ehliyet Almadan Önce İstenen Belgeler

Ehliyet almadan önce sizden bazı belgeler istenebilir. Bu belgeleri kesinlikle kurs yetkililerine teslim etmeniz gerekir. Aksi takdirde kurs yetkililerine teslim edilmeyen önemli belgeler kişilerin ehliyet almasına ve ehliyet kartlarını çıkarma sorunu yaşamalarına sebep olabilir. Milli Eğitim Bakanlığı sürücü kurslarına teslim edeceğiniz belgeleri eksiksiz şekilde teslim ederek kurs kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Sürücü kursuna kayıt olmadan önce sizlerden sağlık raporu, ilkokul yada lise diploması, adli sicil kaydı, kan grubu, biyometrik fotoğraf gibi çeşitli belge ve evraklar istenmektedir. Bunlara ek olarak almak istediğiniz ehliyet sınıfındaki detaylara göre çeşitli belgeler de istenebilir. Fakat B sınıfı ehliyet almak isteyenler bu belgeleri tamamlayarak sürücü kursuna başvuruda bulunabilirler.

Ehliyet almak için lise diploması şart mı? Sorusunun yanıtını sizlerle paylaştık. Bunlara ek olarak ehliyet almadan önce sürücü kursunda sizden istenilen bazı belgeleri sizinle paylaştık. Siz de aklınızda soru işareti bırakan bu konulardan sonra rahat bir şekilde ehliyet almak için başvuruda bulunabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı altındaki sürücü kurslarından birine kayıt olduğunuzda bu belgeleri hazırda bulundurursanız daha rahat işlemleriniz gerçekleşir. Siz de bu detaylar dahilinde aklınızdaki soru işaretlerini atabilir ve bu konuda bilgi sahibi olarak işlerinizi daha kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Bu belgeler ve evrakları da kursa gitmeden önce hazırda bulundurarak daha kısa sürede ehliyetinizi alabilirsiniz.

Ehliyet Almak İçin Gerekli Şartlar

Yukarı da anlattıklarımız hususlar da ehliyet alabilmek için gerekli eğitim şartlarını gördünüz. Fakat günümüz de sürücü belgesi almak hiç de görüldüğü kadar kolay değil. Keza ehliyet almak için eğitim şartınızın yanında farklı şartlar da bulunmakta. Bunlardan en belirgin olanları; Yaş, Deneyim, Eğitim vb. dir. Sizler de ” Ehliyet Almada Gerekli Şartlar Nelerdir? ” başlıklı yazımıza göz atarak takıldığınız yerleri giderebilirsiniz.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis